Hamilelikte ton balığı tüketimi konusunda endişelerim var. Civa içeriği nedeniyle risk taşıdığı belirtiliyor. Özellikle mavi yüzgeçli ton balığı gibi büyük türlerin civa seviyeleri yüksek olduğundan, bu türleri tüketmekten kaçınmak gerektiği söyleniyor. Skipjack ton balığı gibi daha düşük civa içeren türleri tercih etmek mantıklı görünüyor. Ancak haftada 1-2 kez ile sınırlamak gerektiği de önemli bir nokta. Alternatif olarak sardalya veya somon gibi diğer deniz ürünlerinin tüketimi konusunda ne düşünüyorsunuz? Bu türlerin omega-3 açısından zengin olduğu ve daha az civa barındırdığı belirtiliyor. Hamilelik döneminde sağlıklı beslenme için başka neler önerirsiniz?
Hamilelikte ton balığı tüketimi konusunda endişelerim var. Civa içeriği nedeniyle risk taşıdığı belirtiliyor. Özellikle mavi yüzgeçli ton balığı gibi büyük türlerin civa seviyeleri yüksek olduğundan, bu türleri tüketmekten kaçınmak gerektiği söyleniyor. Skipjack ton balığı gibi daha düşük civa içeren türleri tercih etmek mantıklı görünüyor. Ancak haftada 1-2 kez ile sınırlamak gerektiği de önemli bir nokta. Alternatif olarak sardalya veya somon gibi diğer deniz ürünlerinin tüketimi konusunda ne düşünüyorsunuz? Bu türlerin omega-3 açısından zengin olduğu ve daha az civa barındırdığı belirtiliyor. Hamilelik döneminde sağlıklı beslenme için başka neler önerirsiniz?
Cevap yaz